Welke opleiding past het beste bij jou?

Er zijn tal van opleidingen waaruit je kunt kiezen. Als je geïnteresseerd bent in de wereld van financiering, kun je proberen de basisprincipes van besluit begroting en verantwoording te ondergaan die worden aangeboden door een bbv opleiding.

Waarom is de opleiding Besluit Begroting en Verantwoording belangrijk?

Het is een van de pijlers voor het maken van de begroting, uitvoeringsinformatie en jaarverslagen. Er wordt van je verwacht dat je als financieel medewerker op de hoogte bent van deze ingrijpende keuze. Tijdens de opleiding leer je de uitgangspunten van het Besluit Begroting en Verantwoording kennen. Wat je leert, kun je direct toepassen in je eigen professionele omgeving. Je persoonlijke ontwikkeling en de mogelijkheden om nieuwe kennis en vaardigheden in de praktijk te brengen krijgen veel aandacht tijdens de lessen. Docenten die actief betrokken zijn bij dit vakgebied geven de lessen. Je krijgt dus de beste kennis ooit. Zij kunnen je helpen bij het maken van de overstap naar je eigen werk en bedrijf omdat ze verstand hebben van het onderwerp. Zij zullen je helpen dit te bereiken door oefeningen en praktijkvoorbeelden te geven. Daarnaast zijn interacties met andere studenten ook cruciaal. Je kunt zo ook leren van je collega’s.

Wat ga je ontdekken over financiën?

Na het afronden van deze opleiding heb je een brede beschrijving van de gemeentelijke financiën, hun rol in het bestuur en hun toezicht daarop in het algemeen. Ook leer je over de gemeentelijke financiën en de planning- en controlcyclus. Verder komen ook rekening budgettaire herzieningen, rapportages en budgettering aan bod. Bovendien leer je ook over beleggen, uitvoeren, taxeren en afschrijven. Faciliteiten en reserves zijn ook twee aspecten die in de lessen aan bod komen. Rente, financiering en de schatkist zullen ook worden onderwezen. Ook de jaaropgaven, waaronder SiSa, en de exploitatie komen aan bod. Er wordt ook rekening gehouden met andere aspecten zoals taakvelden, uitvoeringsgegevens en informatievoorziening, evenals de allocatie van kosten en overhead kosten. Tot slot zullen ook de btw-compensatiefondsen en de btw worden onderwezen. Je kunt er zeker van zijn dat dit je allemaal zal voorbereiden op je rol op het gebied van financiering.

Bericht auteur: studiegids