Voorkom brokken

Het is een teken dat de meeste ongelukken gebeuren bij mensen die niet opgeleid zijn. Doe-het-zelvers en beunhazen, die maken de grootste kans dat zij bij de eerste hulp terecht komen. Jij hebt nu de kans om geen brokken te maken, omdat jij wel een opleiding met certificaat kan volgen. Goed opgeleid zijn is dus belangrijk, met een certificaat op zak kan jij veel ellende voorkomen.

VCA certificaat

Het hebben van certificaten is niet alleen nuttig, maar vaak ook verplicht. Met een VCA certificaat ben je al een heel eind, maar soms is dat nog niet genoeg. Als je bijvoorbeeld met een hoogwerker gaat werken, en let wel werken op hoogte is altijd gevaarlijk en goed opletten, dan is het hebben van een hoogwerker certificaat geen overbodige luxe. Met zo’n hoogwerker certificaat op zak weet je alles over de machine waarmee je werkt, en is de kans op ongevallen stukken kleiner. Jij weet dan hoe je een hoogwerker moet bedienen, waar je op moet letten, en jij ziet in een vroeg stadium of de hoogwerker technisch in orde en veilig is. Niemand hoeft jou te vertellen hoe het moet. Jij weet hoe je veilig een hoogwerker uit kan stempelen en hoe je die moet bedienen, jij bent immers die vakman of vakvrouw met een certificaat op zak.

Je verdient het terug

Bedenk, goed opgeleid zijn en certificaten hebben, is een investering. Je komt niet alleen sneller en makkelijker aan de slag, maar ga er maar vanuit dat je een beter salaris krijgt dan ongeschoolden. Niet voor niets worden er erkende certificaten uitgereikt als je de opleiding met succes afgerond hebt. Het is tijdens de sollicitatie het bewijs dat jij vakbekwaam bent, dat jij weet hoe je veilig moet werken. Dus stel niet uit, hoe sneller jij de certificaten hebt, hoe eerder de voordelen ingaan. Straks doe jij je werk zonder brokken, tegen een goed loon, en de werkgevers willen je dolgraag hebben omdat jij een hoogwerker certificaat bovenop een VCA hebt.

Bericht auteur: studiegids