Voordelen van werken in de bouw

Lees hier over de voordelen van werken in de bouw. In deze blog komt geen onderscheid in welk vak, dus welke bouwopleiding je doorlopen hebt. In de bouw werk je in een team van timmerlieden en metselaars aangevuld met stukadoors, schilders, voegers, betonijzervlechters, loodgieters, elektriciens, enzovoort, en allen hebben de voordelen van werken in de bouw.

Iedere dag is anders

Niet één karwei is hetzelfde en constant zijn er veranderingen om je heen. Terwijl mensen die in werkplaatsen en kantoren werken klagen dat het constant hetzelfde is, hebben de mensen in de bouw die uitdaging en vernieuwing. Het is ook prachtig wat voor eer je van je werk hebt. Je hebt een veldje, daar ga je uitzetten. Daarna wordt er gegraven, slaan ze eventueel er wat heipalen in, en komt er een fundering. Het veldje herken je dan al niet meer terug. Daarop zie je het bouwwerk ontstaan. Over de gehele tijd ontmoet je mensen, dan komen ze weer van een bedrijf het gebouw isoleren, dan komen ze weer een systeemplafond in het bouwwerk hangen. Of jij bent degene die van project naar project gaat, om het gebouw te isoleren of om een systeemplafond aan te brengen. Zelfs als er in serie gebouwd wordt, bijvoorbeeld blokken met rijtjeshuizen of flats, dan nog gaat niets hetzelfde en is het nooit saai.

Volg een bouwopleiding

Het is van belang dat je het vak verstaat. Alleen al om veilig te kunnen bouwen is het belangrijk dat je een opleiding voor de bouw doorlopen hebt. Als je goed kan leren, dan is het wijs om echt voor een ambacht te gaan doen zoals timmerman of metselaar, en als je zeer goed kan leren om uitvoerder in de bouw te worden. Mocht leren je niet liggen, in de bouw zijn prachtige beroepen te vinden waarvoor je niet hoeft door te leren. Bijvoorbeeld voor het beroep voeger is het belangrijk dat je weet hoe je veilig moet werken, maar het verlangt niet zoveel theoretische kennis.

De bouw is een aanrader

De voordelen van werken in de bouw zijn dus enorm, en het is belangrijk om een bouwopleiding te volgen. Een bijkomstigheid is dat mensen die in de bouw werken enorm handig zijn door het werk. Daar heb je thuis voordeel van, de mensen van de bouw zijn de beste doe-het-zelvers en wonen in de mooiste huizen.

Bericht auteur: studiegids