Wat leer je tijdens een VCA Basis cursus?

Het spreekt voor zich dat de veiligheid op de werkvloer ongelofelijk belangrijk is. Verschillende onderzoeken hebben echter duidelijk aangetoond dat heel wat mensen zich niet (goed) bewust zijn van de potentiële gevaren waaraan ze op de werkvloer worden blootgesteld. Daarnaast hebben andere onderzoeken weer aan het licht gebracht dat heel wat werknemers ook niet weten hoe ze nu precies bepaalde probleemsituaties kunnen voorkomen. Om hier verandering in te brengen is het mogelijk om een zogenaamde VCA Basis cursus te volgen. Het betreft hier een cursus die heel wat regelgeving aanhaalt die rechtstreeks afkomstig is uit de wetgeving. Ben jij ook benieuwd naar wat deze cursus jou allemaal te bieden heeft? Je ontdekt het hier!

  • Wat leer je met een VCA Basis cursus? 

De VCA Basis opleiding zorgt ervoor dat je eigenlijk als cursist twee verschillende zaken aangeleerd krijgt. In eerste instantie wordt er gekeken naar de regelgeving die geldt in verband met de veiligheid op de werkvloer. Deze regelgeving stelt duidelijk waar je als werknemer (en eigenlijk ook als werkgever) allemaal rekening mee moet houden. Door je hier bewust van te zijn voorkom je bijvoorbeeld dat je aansprakelijk wordt gesteld voor geleden schade die voortvloeit uit een ongeval op de werkvloer. 

Bovenstaande is niet het enige waar je op kan rekenen voor wat het volgen van een cursus VCA Basis betreft. Daarnaast zal er je namelijk ook worden aangeleerd hoe je bepaalde situaties kan voorkomen die mogelijks schade tot gevolg kunnen hebben. Het merendeel van de ongevallen die zich voordoen op de werkvloer kunnen in de praktijk perfect worden voorkomen. Door preventief te handelen kan er je dus heel wat leed worden bespaard. 

  • Een VCA Basis cursus volgen kan in verschillende talen

De veiligheid op de werkvloer is van cruciaal belang. Zoveel moge intussen wel duidelijk zijn. Omwille van het razend belangrijke karakter van de VCA Basis opleiding is het zo dat het voor de hand liggend is dat elke volger van de cursus goed moet begrijpen over welke inhoud ze nu precies beschikt. Dit is alleen maar mogelijk wanneer de lesstof echt goed wordt begrepen. Mede omwille van deze reden zal je dan ook kunnen vaststellen dat het volgen van deze opleiding tegenwoordig in heel wat verschillende talen tot de mogelijkheden behoort. Je kan ze dan ook niet alleen maar volgen in het Nederlands, maar ook in bijvoorbeeld het Engels, het Pools en zelfs in het Arabisch. 

  • Hoe verloopt het VCA Basis examen?

Na afloop van het volgen van een VCA Basis cursus zal je kunnen vaststellen dat je meteen je examen kan doen. Net zoals voor het volgen van de cursus zelf geldt ook voor het examen dat je deze kan afleggen in verschillende talen. Dit betekent dat je niet voor de volle honderd procent over een uitstekende, Nederlandse kennis dient te beschikken. Voor heel wat werknemers zal dit ongetwijfeld als muziek in de oren klinken. Het examen wordt afgenomen op verschillende plaatsen verspreid over Nederland en levert je indien succesvol afgelegd meteen het VCA-certificaat op. Met dit certificaat kan je als werknemer jou parate kennis met betrekking tot veiligheid op de werkvloer perfect aantonen. 

Vind je gewenste VCA cursus bij In1keerVCA – toonaangevend VCA-opleider!

Bericht auteur: studiegids