Verschillende vormen van masteropleidingen in het buitenland

Wanneer je net je bachelordiploma hebt weten te behalen, kun je er voor kiezen om op masterniveau door te studeren. Een masteropleiding kun je bij verschillende Nederlandse Universiteiten doen, maar je kunt er ook voor kiezen om een master in het buitenland te doen. Door een master in het buitenland de volgen kun je je echt onderscheiden ten opzichte van je concurrenten op de arbeidsmarkt.master in het buitenland

Een master opleiding wordt ook wel (post) graduate opleiding genoemd en is een vervolg op je bacheloropleiding, waarin je een verdere specialisatie gaat doen of juist verbreding. Een masteropleiding duurt normaal 1 of 2 jaar. Met een masteropleiding kun je goede extra academische kennis opdoen en je vaardigheden uitbreiden. Bij het zoeken naar een baan is een afgeronde masteropleiding een erg goede aanvulling op je CV waardoor je meer kansen maakt op de arbeidsmarkt.

Een master in het buitenland volgen

Wil je een master volgen in het buitenland, dan is dat een goede mogelijkheid om je extra te onderscheiden bij zowel nationale als internationale bedrijven wanneer je op zoek gaat naar een baan.

Wanneer je een masteropleiding in het buitenland gaat volgen, is het belangrijk dat je van te voren weet dat er op het gebied van hoger onderwijs verschillen zijn in verschillende landen. Zo duurt een volledige masteropleiding in de VS of in Canada normaal gesproken 2 jaar. In Australië en Nieuw Zeeland is dat slechts één tot anderhalf jaar. Wanneer je een master in het buitenland wilt volgen heb je verschillende mogelijkheden in de masterfase.

  • De (post) graduate certificate/ diploma: In andere landen ontvang je vaak een (post) graduate certificate, wanneer je je master voor een gedeelte hebt afgerond. Deze opleiding heeft een duur van drie maanden tot een jaar. Dit hangt wel af van het land waar je je opleiding gaat volgen.

  • Master by coursework: dit is de masteropleiding die volgt op een bacheloropleiding met verdere specialisatie of verbreding als doen. Deze masteropleidingen zijn als het ware beroepsvoorbereidend, waarbij je verschillende colleges volgt en ook onderzoek doet Deze master duurt 1 tot 2 jaar.

  • Master by research: deze masteropleiding is een vervolg op een universitaire bacheloropleiding welke bestaat uit onderzoek en het beeindigen met een scriptie. Deze master is wat algemener en wordt veelal gevolgd door studenten om zich op een wetenschappelijke carriere voor te bereiden. Normaal gesproken duurt deze opleiding 2 jaar.

  • Master of Business Administration (MBA): Deze masteropleiding is een vervolg op de bacheloropleiding, waarbij je naast het leren van  hedendaagse managementtechnieken ook veel aandacht besteedt aan het toepassen van deze technieken. Het is bij deze opleiding vaak niet van belang welke vooropleiding je hebt gedaan, maar het is wel belangrijk dat je twee tot vijf jaar werkervaring hebt. Deze master kan één tot twee jaar duren.

  • Doctor of Philosophy degree (PhD) Een PhD is een onderzoek georiënteerde opleiding welke na de master volgt. Een PhD kan met een promotie onderzoek worden vergeleken. Voor het volgen van een PhD volgt een strenge en selectieve selectieprocedure. De duur van de studie kan erg variëren.

Bericht auteur: studiegids