Microsoft e-learning

microsoftBijna alle bedrijven werken tegenwoordig met computers en internet, daarom zal je bij het zoeken van een werkgever ook van groot belang zijn dat je je computerkennis goed op orde hebt. Natuurlijk is het bij een kantoorbaan niet noodzakelijk om verschillende programmeertalen te kennen, maar wat wel belangrijk is, is dat je kennis hebt van bepaalde programma’s zoals Microsoft Office Windows, Microsoft Office Excel, Microsoft Office Word en Microsoft Office Powerpoint.

Microsoft software

Ondanks dat er vele verschillende software producenten zijn, maakt toch het grote merendeel van de Nederlandse bedrijven gebruik van de verschillende programma’s van Microsoft. Zo wordt er voor tekstverwerking bijna altijd gebruik gemaakt van Microsoft Word, voor de administratie Microsoft Excel en voor het versturen van e-mails wordt vaak Microsoft Outlook gebruikt.

Microsoft e-learning

Wanneer je wilt gaan solliciteren en je eigenlijk nog niet goed overweg kunt met deze programma’s is het aan te raden om een cursus te volgen. Er zijn tegenwoordig veel online aanbieders zoals icttrainingen.nl die Microsoft e-learning aanbieden. Via een dergelijke cursus kun je online les materiaal verkrijgen en kun je zelf inplannen wanneer je tijd en zin hebt om te studeren. Met een laptop en internetverbinding ben je erg flexibel en kun je eigenlijk overal en altijd je studie vervolgen. Door middel van Microsoft e-learning kun je geheel zelfstandig leren, waarbij je wordt onderwezen aan de hand van instructies, virtual labs en assessments. Hierbij wordt de juiste lesstof aangeboden die je op dat moment nodig hebt, zodat je geen overbodige informatie te verwerken hebt.

Heb je al voldoende kennis met verschillende Microsoft programma’s maar ontbreekt er bijvoorbeeld één onderdeel, dan kun je zelf bepalen of je bijvoorbeeld alleen je Excel kennis wilt verbreden in plaats van een algemene cursus waarmee je beter met alle programma’s leert werken.

Voordelen van e-learning

Veel bedrijven gaan er van uit dat werkgevers en sollicitanten goed met de verschillende Microsoft programma’s om weten te gaan. Wanneer jij op je cv kunt aantonen dat je verschillende certificaten hebt behaald heb je sowieso altijd een streepje voor bij andere sollicitanten die dat niet hebben. Daarnaast bespaar je jezelf heel veel moeite als je meer kennis van de verschillende software hebt.

Bericht auteur: studiegids