Wat houdt high school select in?

Een uitwisseling nemen in Amerika is voor veel jongeren een droom. Is het high school leven in Amerika echt zo fantastisch als je op de Amerikaanse films ziet met de schoolbussen, feestjes en de sportactiviteiten? Met een uitwisseling naar Amerika, kan je daar achter komen. Door een high school select programma te nemen, kun jij jouw periode in het buitenland helemaal op jouw wensen afstemmen. Ben jij nou benieuwd wat high school select inhoudt? Lees dan het artikel verder! 

Wat is high school select?

Als je ervoor kiest om een uitwisseling te nemen naar Amerika om het echt high school leven te leven, dan is het prettig als je alles zelf kan uitkiezen. High school select maakt dit mogelijk. Jij bepaalt zelf naar welke plek je gaat en naar welke school. Dit is zo fijn, als je een plek hebt in Amerika waar je helemaal fan van bent. Je gaat wel voor een langere periode naar het buitenland ver weg van je eigen moederland. Dan is het wel prettig dat jij dan zelf kan kiezen waar je gaat studeren en wonen. Ook kan je jouw eigen gastgezin uitzoeken. High school select houdt dus in dat jij zelf jouw programma personaliseert. Het biedt ook flexibiliteit en veel meer mogelijkheden. Je kan met high school select zelfs naar een privé high school. Hoe vet is dat! Ook biedt high school select een high school jaar aan voor mensen die van vwo zes komen. Zo kunnen zij ook hun dromen achterna gaan. High school select is wel wat prijziger, maar je krijgt er ook meer voor terug.

Studeren in Amerika

Het Amerikaanse schoolsysteem werkt iets anders, dan het Nederlandse systeem. Als je kiest voor een high school jaar in Amerika, kom je hoogstwaarschijnlijk in de 10th, 11th of 12th grade. Dit staat gelijk aan de laatste paar jaren van de middelbare school. Kies vakken uit die jij leuk vindt. Je volgt namelijk elke dag dezelfde vakken. Amerika heeft veel meer vakken en biedt ook meer bijzondere vakken aan. Omdat jezelf jouw vakkenpakket uit kan kiezen, zit je vaak met verschillende klasgenoten. Dit maakt het nog leuker en maak je nog meer vrienden. De vakken die je kan kiezen, kunnen verschillen per school. Je zult ook merken dat het Amerikaanse schoolsysteem nog een doel heeft, naast dat zij willen dat jij jouw diploma behaald. Zij willen er namelijk ook voor zorgen dat jij jouw talenten ontdekt en ontwikkelt. Ben jij een talent in een bepaalde sport, dan kan je daar heel ver meekomen. Een exchange in Amerika biedt een hoop voordelen. Twijfel dus niet en ga je dromen achterna!

Bericht auteur: studiegids