Met deze studies heb je de meeste kans op een vaste baan

Ben jij op zoek naar een leuke studie die jou later een hogere kans geeft op een vaste baan? Dan is het belangrijk om even verder te lezen. Er zijn namelijk veel verschillende studies die je kunt volgen. Het blijft wel belangrijk om een studie te kiezen waar je veel interesse in hebt. Zo kun je namelijk sneller genieten van een leuke studie/baan. Maar welke opleidingen zijn dit dan? Dit lees je in de tekst.

Het onderwijs in

Je hebt de mogelijkheid om het onderwijs in te gaan. Het onderwijs is vaak een leuke baan als je van kinderen houdt. Je bent namelijk vaak met kinderen bezig. Zo heb je de mogelijkheid om op de basisschool les te geven, maar je kunt er ook voor kiezen om op het voortgezet onderwijs les te geven. Als je dit graag wilt doen, dan dien je de PABO te doen. Dit kun je doen op HBO niveau. Hier leer je alles over kinderen, en hoe je het beste les kunt geven.

Hoelang duurt de PABO?

De PABO duurt ongeveer 4 jaar. Het kan voorkomen dat je langer bezig bent met deze opleiding. Dit wordt ook wel een studievertraging genoemd. Als de PABO jou interesseert, dan heb je de mogelijkheid om naar één van de open dagen te gaan. Bij de open dagen kun je kijken of de opleiding wat voor jou is. Als de opleiding wat voor jou is, heb je de mogelijkheid om je aan te melden. Je kunt je aanmelden voor deze opleiding als je HAVO hebt gedaan of als je een niveau 4 diploma in je zak hebt. Daarnaast kun je ook een test maken om te kijken of je geschikt bent voor HBO. Dit kan pas als je 21+ bent.

Bericht auteur: studiegids