5 tips voor een studentenverhuizing

Ben je een (aanstaande) student die binnenkort op kamers gaat in een (andere) studentenstad en daarom moet gaan verhuizen? Dan moet er natuurlijk het nodige worden geregeld om de verhuizing soepel te laten verlopen. Natuurlijk wil je als student, omdat het studentenleven toch al duur en druk is, zo voordelig en efficiënt mogelijk jouw verhuizing regelen, bijvoorbeeld via een betaalbaar verhuisbedrijf in Bergen op Zoom. Maar hoe pak je dat verstandig aan? In dit blog geven we je vijf handige adviezen om jouw verhuizing gestroomlijnd te laten verlopen.

1. Koop tweedehands meubels om te besparen

Heb je jouw inboedel nog niet compleet omdat je voor het eerst op kamers gaat? Wacht dan nog even met meubilair kopen, zodat je deze niet hoeft mee te vervoeren naar je nieuw studentenwoning. Slimmer is om via een kringloopwinkel of Marktplaats tweedehands meubels te kopen in de omgeving van je nieuwe studentenkamer. Zo bespaar je op meerdere niveaus een hoop geld!

2. Als je voor een verhuisbedrijf kiest, vraag dan meerdere offertes op

Besparen op je verhuizing kun je doen door zelf je spullen te verhuizen in een busje. Maar als dat niet mogelijk is, bijvoorbeeld omdat je geen rijbewijs hebt, kun je het beste een goed verhuisbedrijf inschakelen. Vraag tijdens de oriëntatieperiode voor het beste en meest betaalbare verhuisbedrijf in elk geval minstens drie offertes op. Op die manier kun je de prijzen en voorwaarden goed vergelijken en de beste keuze maken.

3. Pak spullen die vervoerd moeten worden zelf in en uit

Besparen op een verhuizing via een verhuisbedrijf kan ook door zelf zoveel mogelijk aan te pakken. Spullen inpakken en die weer uitpakken kun je het beste zelf doen. Zo houd je flink wat centen over om in het uitgaansleven te besteden of om leuke dingen te kopen!

4. Vergeet niet alle instanties in te lichten

Vergeten bij het verhuizen niet om je nieuwe (adres)gegevens door te geven aan de gemeente, verzekeringsmaatschappijen, banken, tijdschriften en vrienden!

5. Schakel vrienden, familie en/of studiegenoten in

Snel en goedkoop verhuizen? Benader goede vrienden, familieleden en natuurlijk bevriende studiegenoten om de verhuizing van plek A naar B soepel te laten verlopen. Niet alleen scheelt dit een bult tijd en geld, maar ook is gezamenlijk verhuizen een stuk gezelliger!

Bericht auteur: studiegids