Verschillende Types Hairextensions: Welke is Geschikt voor Jou?

Bonding Extensions

Eén van de meest populaire en langdurige manieren om het haar te verlengen is door middel van bonding extensions. Dit type hair extension wordt aan het eigen haar bevestigd door middel van een speciale lijm of keratine bonding. Het resultaat kan tot enkele maanden blijven zitten, mits goed verzorgd. Hoewel het een fantastische manier is om lengte en volume toe te voegen aan je haar, is het belangrijk om te weten dat dit type hair extension het eigen haar kan beschadigen. Het verwijderen van bonding extensions dient altijd door een professional te gebeuren om haarbreuk en beschadiging te voorkomen. Bovendien kan het gewicht van de extensions extra belasting geven op de hoofdhuid en het haar.

Tape-in Extensions

Een andere populaire methode voor haarverlenging is de tape-in extension. Deze extensions worden, zoals de naam al doet vermoeden, in het haar geplakt met een speciale tape. Tape-in extensions zijn dunner dan bonding extensions en kunnen daardoor minder belastend zijn voor het haar en de hoofdhuid. Ze kunnen gemakkelijk worden aangebracht en verwijderd door een professional en gaan, mits goed onderhouden, tot acht weken mee. Een nadeel is dat de tape na verloop van tijd kan loslaten, vooral bij het gebruik van bepaalde haarproducten of bij blootstelling aan hoge temperaturen.

Clip-in Extensions

Voor wie op zoek is naar een tijdelijke en minder beschadigende manier om het haar te verlengen, zijn clip-in extensions een uitstekende keuze. Haar extensions clip in kunnen eenvoudig thuis worden aangebracht en verwijderd zonder de hulp van een professional. Ze zijn perfect voor speciale gelegenheden of voor mensen die van dag tot dag willen variëren in hun kapsel. Clip-in extensions zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, lengtes en texturen, zodat je altijd een type kunt vinden dat bij jouw haar en stijl past. Het is echter belangrijk om ze niet dagelijks te gebruiken, omdat de clips het haar kunnen beschadigen als ze te vaak worden gedragen.

Microring Extensions

Microring extensions zijn een meer permanente optie voor haarverlenging waarbij geen hitte of lijm wordt gebruikt. Bij deze methode worden kleine plukjes haar door minuscule ringetjes getrokken, die vervolgens dichtgeknepen worden om het haar op zijn plaats te houden. Dit type extensie is minder schadelijk voor het haar en kan gemakkelijk worden aangepast, toegevoegd of verwijderd door een professional. Ze gaan doorgaans vier tot acht weken mee en zijn, in tegenstelling tot andere methoden, herbruikbaar. Het is wel belangrijk om ervoor te zorgen dat de ringetjes na verloop van tijd worden bijgesteld, omdat ze kunnen verschuiven naarmate het haar groeit.

Het kiezen van het juiste type hair extension hangt af van verschillende factoren, zoals de gezondheid van je haar, je budget, en hoe lang je de extensions wilt dragen. Het is altijd aan te raden om advies in te winnen bij een professional voordat je een beslissing neemt, zodat je zeker weet dat je de beste keuze maakt voor jouw haar en behoeften.

Bericht auteur: studiegids