De grootste voordelen van een tweedehands auto kopen

Wat is nou verstandiger om te doen? Een nieuwe auto kopen, of toch een tweedehands auto? Eén ding is zeker. En dat is dat veel nieuwe auto’s steeds duurder worden. Daar staat dan wel tegenover dat je ervan uit mag gaan dat een nieuwe auto minder snel dingen zal gaan mankeren. Hier staan de grootste voordelen van het kopen en rijden van een tweedehands auto op een rij voor jou. 

Een tweedehands auto is vaak goedkoper

Een tweedehands auto is meestal een stuk goedkoper in aanschaf dan een nieuwe auto. Daar komt bij dat een tweedehands auto ook nog eens een stuk voordeliger is om te verzekeren. Dit komt doordat er voor een occasion, van bijvoorbeeld RP Automotive, vaak geen all-risk verzekering hoeft worden afgesloten. Veel mensen die een auto kopen, lenen geld om het bedrag te kunnen financieren. Zeker een nieuwe auto kunnen niet heel veel mensen in één keer betalen. En dus moet er de jaren na de aankoop, naast het aanschafbedrag van de auto, ook nog eens een flink bedrag aan rente betaald worden. Hierdoor wordt het aankoopbedrag van de auto nog hoger. Wie op een slimme manier een tweedehands auto koopt, bespaard hierdoor dus een hele hoop extra kosten. 

Geen wachttijden 

als je vandaag tot het besluit komt dat je een andere auto wilt gaan aanschaffen, dan zou je de volgende dag al een andere occasion kunnen hebben. Bij nieuwe auto’s gaat het iets minder snel, hier heb je vaak een wachttijd. Een paar maanden wachten op je nieuwe auto is bij nieuwe auto’s echt geen uitzondering. 

Zelf bepalen waar en wanneer je onderhoud laat uitvoeren

Bij de aankoop van een nieuwe auto, ben je voor tenminste de duur van de fabrieksgarantie verplicht om de auto, zoals door de fabrikant voorgeschreven, te laten onderhouden door een dealer van het merk. Deze autodealers zijn niet de goedkoopste aanbieders, een kleine onderhoudsbeurt kan nog wel eens duurder uitvallen dan je in eerst instantie zou verwachten. Bij een tweedehands auto bepaal je zelf waar je het onderhoud laat uitvoeren. Je kunt alles dus laten doen door de garage die jij het fijnste vindt, je zou het onderhoud zelf nog zelf kunnen doen als je dat nog liever hebt.

Bericht auteur: studiegids