Hoe kun je makkelijk de uren van je werknemers bijhouden?

Uren bijhouden kan erg moeilijk zijn en een lange tijd in beslag nemen. Je kan het bijhouden op verschillende manieren: iedereen heeft vaste uren die hij of zij moet maken tijdens een bepaalde periode of je moet inklokken als je begint en uitklokken als je klaar bent. In dit artikel krijg jij meer informatie te weten hoe je de urenregistratie makkelijk kan bijhouden.

Maak een planning met gemaakte uren

Het is een handige en effectieve manier om de uren van je werknemers bij te houden door een planning te maken waarin staan wat elke werknemer die maand moet doen. Zo is het overzichtelijk voor jou en je werknemers. Wanneer er een taak af is kan hij of zij deze markeren als voltooid. Zo is het meteen duidelijk hoeveel er nog die maand gedaan moet worden. Natuurlijk kan het zo zijn dat deze uren niet precies uitkomen met de werkelijke bestede tijd. Het is meer als een indicatie.

Laat je werknemers inklokken

Inklokken is een van de simpelste manieren om uren bij te houden van werknemers. Dit kan je op elk kantoor wel doen, maar het wordt het meeste gebruikt waar veel fysiek werk plaatsvindt. Denk daarbij aan kassen, op het land en in loodsen. Je werknemers kunnen ook iedere maand zelf zien hoeveel ze hebben gewerkt. Dit is ook gelijk handig voor hun registratie. Zo is het makkelijker om fouten te zien voor als iemand minder betaald heeft gekregen.

Zet alle gewerkte uren in een bestand

Wat je ook kan doen is alle gewerkte uren van je werknemers nadat ze hebben gewerkt meteen in een Excel bestand te zetten. Zo zie je meteen wie hoeveel uren heeft gemaakt deze dag of week. Dit bespaart ook weer enorm op kosten van diverse programma’s. En het grote voordeel van Excel is dat je met die uren van alles kan uitrekenen. Bijvoorbeeld hoeveel vakantie uren iemand kan hebben (als je werkt met een formule voor het berekenen van vakantie uren), wat iemand totaal heeft verdient of hoeveel uren diegene nog moet werken om aan zijn of haar uren moet komen.
Heb je geen idee hoe je nou alle uren bij moet houden van je werknemers? Schakel dan een administratiebureau in. Voor de beste administratie binnen regio Etten-Leur kun je terecht bij Elce Administraties.

Bericht auteur: studiegids