Wat heb je nodig om zelf sushi te maken?

Zeker nu de restaurants gesloten zijn vanwege de coronamaatregelen, vinden veel mensen het leuk om thuis uitgebreid te koken. Een leuke optie is dan om zelf sushi te maken. Veel mensen denken dat dit een lastig en tijdrovend klusje is, maar met de juiste tips en hulpmiddelen is het eigenlijk super eenvoudig om thuis sushi te maken. Daarnaast is het zelf maken van sushi ook nog eens veel goedkoper dan wanneer je het van een restaurant zou bestellen. 

Sushimatje

Een makishu is een matje speciaal voor het rollen van sushi. Ook in veel restaurants, zoals Yutakana in Waalwijk, wordt er gebruik gemaakt van zo’n matje. Vaak zijn de matjes gemaakt van hout, maar er zijn ook matjes van plastic te koop. Deze zijn vaak makkelijker schoon te maken. Om alle ingrediënten als geheel op te rollen, is een sushimatje noodzakelijk. Na het rollen van de sushi kun je er met een scherp mes schijfjes van snijden. Verder heb je een pan en een kom nodig voor het klaarmaken van de sushi rijst. Vergeet ook de eetstokjes niet, die kunnen natuurlijk niet ontbreken als je sushi gaat eten! 

Ingrediënten 

Naast een sushimatje, een pan, een kom en een scherp mes is het natuurlijk ook handig om ingrediënten voor het maken van sushi in huis te halen. Voor het maken van sushi zijn zeewierbladen en sushirijst noodzakelijk. Verder kun je alles toevoegen wat jij lekker vindt, denk bijvoorbeeld aan krab, kip, zalm en tonijn. Maar ook groenten zijn erg lekker in sushi, zo kun je bijvoorbeeld ook komkommer, wortel of maïs in de sushi rollen. 

Sushi kit

Weet jij nog steeds niet precies wat je nodig hebt om sushi te maken of heb je geen zin om in verschillende winkels te zoeken naar alle benodigdheden? Veel supermarkten verkopen speciale sets waarin alle benodigdheden zitten die jij nodig hebt wanneer je zelf sushi gaat maken. Aan deze kits hoef je alleen nog verse vis en groenten toe te voegen. Daarnaast zit er ook een blad in het pakket met daarop instructies voor het maken van sushi. Zo weet je zeker dat je de perfecte sushi gaat maken, wanneer jij je verveelt door de coronamaatregelen.

Bericht auteur: studiegids