Wees onmisbaar in de bouw met de opleiding tegelzetter

Als tegelzetter maak je mensen blij. Aannemers zijn je dankbaar voor jouw tegelwerk en de eindgebruiker is blij met, de door jou, mooie betegelde ruimtes. Een opleiding tegelzetter leert jou de vaardigheden om een meester in het tegelzetten te worden.

Met een afgeronde opleiding tegelzetter kan je werken voor grote aannemersbedrijven of juist aan de slag gaan bij kleine bouwbedrijven. En als je niet in loondienst wil werken, dan kan je ook gewoon als zelfstandig ondernemer werken. Als tegelzetter heb je dus veel mogelijkheden om je geld te verdienen.

Werken aan verschillende projecten

Je kunt na het afronden van de opleiding werken op allerlei bijzondere locaties zoals hoge woontorens, winkelcentra of villa’s. Zo kom je nog eens ergens. Door aan een project te werken, krijg je verantwoordelijkheden met de nodige deadlines. Die houden je scherp en energiek. Als je het project afgerond hebt en de opdrachtgever blij met je is, mag je trots zijn op jouw behaalde resultaten.

Samenwerken met collega’s

Tegelzetters werken soms alleen aan een project, maar ook vaak samen met andere tegelzetters en soms zelfs andere bouwvakkers zoals elektriciens en bekabelaars. Je leert zo samenwerkingsvaardigheden om samen tot een mooi resultaat te komen. Door samen te werken leer je nog meer over de bouwsector, waardoor jij jouw kennis kan verrijken. Hierdoor zal je in de toekomst nog meer functies kunnen vervullen in de bouwsector.  

Eigenschappen van een tegelzetter

Werken als tegelzetter vraagt ook de nodige discipline. Opdrachtgevers rekenen op je en verwachten je op een afgesproken tijdstip. Soms heb je deadlines die voor de nodige spanning kunnen zorgen. Het is dan aan jou om door te zetten. Een keer overwerken hoeft niet erg te zijn. Jullie zijn immers aan een project bezig. Als de opdrachtgever uiteindelijk tevreden is over jouw eindresultaat, dan ben je het overwerken allang weer vergeten.

Sporten is naast je werk als tegelzetter eigenlijk niet meer nodig. Je bent elke dag actief op het werk. Geen dag is hetzelfde dus je zult je niet vervelen. Daarnaast ben je dagelijks fysiek bezig, waardoor je lekker fit blijft.

Als tegelzetter ben je onmisbaar in de bouw. Wees zelf onmisbaar in de bouw en volg de opleiding tegelzetter.

Bericht auteur: studiegids