Klaar voor het nieuwe schooljaar

De vakantie is weer voorbij en het nieuwe schooljaar is dus begonnen. Voor veel studenten is het weer even wennen, daarom hier een paar tips om het nieuwe schooljaar weer fris te beginnen.

apple-256261_640

Start studie

 

Als je begint met een studie is dat een hoop werk, maar tegelijkertijd ook een leuke voorbereiding. Je hebt een studie gekozen die je leuk vindt en in dat vakgebied mag je de komende jaren gaan werken. Hartstikke leuk dus, maar voor het begint moeten er wel belangrijke zaken worden geregeld. Zo moet je studiefinanciering aanvragen, een studentenreisproduct op je OV laden en misschien wel een kamer zoeken in de stad waar je gaat studeren.

 

In het begin zal alles even wennen zijn, een nieuwe school, een nieuwe klas, nieuwe vakken en nieuwe leraren. Ook het reizen met het OV of het wonen op je eigen kamer is een verandering in je leven. Het OV zal in het begin even druk zijn, maar ook dit went.

berlin-794303_640

Stage

 

Misschien heb je wel een studie gekozen waarvoor je binnenkort of over een half jaar stage moet gaan lopen. Het is belangrijk dat je op tijd begint met een stage te zoeken. Je zal namelijk een groot deel van je tijd op deze stage gaan doorbrengen, dus het is belangrijk dat je het hier naar je zin hebt. Er zijn verschillende sites waarop je naar stages kunt zoeken, maar je kunt ook heel goed zelf contact opnemen met bedrijven die je aanspreken. Dit is helemaal niet gek en vaak kunnen ze wel een stagiair gebruiken.

 

Boeken

Wanneer je gaat studeren, zal je ook een hoop boeken nodig hebben. Dit kost vaak ook veel geld. Het is begrijpelijk dat je graag al je boeken nieuw en volgens de richtlijnen van school wil kopen. Echter kun je ook veel boeken tweedehands kopen en die zijn net zo goed als nieuwe boeken, dus dat scheelt weer geld. In ieder geval heel veel succes met je studie!

books-791923_640

Bericht auteur: studiegids