Cursus coaching

Wil jij effectiever en efficiënter les kunnen geven? Dan is een cursus coaching wellicht wat voor jou. Met een cursus coaching leer je allerlei nieuwe en uitgebreide coachtechnieken. Wanneer jij al deze nieuwe technieken hebt leren toepassen, zal je merken dat het contact met je leerlingen fijner wordt maar ook dat de gesprekken effectiever worden. Een cursus coaching is dus goed voor jou, maar indirect ook voor je leerlingen. Jij zal in staat zijn meer gedaan te krijgen in een kortere tijd dan voorheen, en jouw leerlingen kunnen zich sneller ontwikkelen. Het is dus een win-win situatie voor iedereen.

Voor wie is een cursus coaching bestemd?

Een cursus coaching is bestemd voor de docenten die zich graag verder willen ontwikkelen op het gebied van oplossingsgericht lesgeven aan leerlingen. Vaak zijn leerlingen geneigd om probleemgericht te denken. Misschien ervaar jij dit zelf ook wel bij jouw leerlingen. Als je dit ervaart bij jouw leerlingen, zal jij het vast ook prettig vinden om dit probleem grootschalig op te lossen. Met een cursus coaching leer je ook hoe je de aandacht het meest effectief en efficiënt verdeeld. Het is je misschien wel eens overkomen dat je net iets veel tijd in één leerling stopt en zo tijd en aandacht te kort komt voor andere leerlingen. Dergelijke problemen kun je in de toekomst voorkomen door een cursus coaching te volgen. 

Wat het jou oplevert?

Nog even in het kort wat een cursus coaching jou oplevert. De technieken kun en coachstijlen zijn direct toe te passen in je eigen lessen. Je kunt actievere leerlingen verwachten met meer motivatie dan voorheen. Ook zullen de resultaten beter zijn. Al met al zorgt dat ook voor meer werkplezier.

Door de juiste cursussen te volgen, blijf je jouw lesmethodes verbeteren. Ook als docent kun je jezelf immers blijven ontwikkelen!

Bericht auteur: studiegids