Elektrische verwarming: hoe werkt dat?

Wil je van het gas af, maar weet je niet goed hoe je jouw huis op een duurzame manier kunt verwarmen zonder dat de investering jou veel geld kost? Wij leggen je graag uit hoe elektrisch verwarmen precies werkt en wat voor opties er allemaal zijn.

Elektrische kachels

Eén van de meest bekende manieren om een ruimte elektrisch te verwarmen, is door middel van een elektrische kachel. Deze werken heel simpel: je plugt de stekker in een stopcontact en de kachel doet de rest. Een groot voordeel van een elektrische kachel, is dat je per ruimte kunt verwarmen. Dat scheelt je een hoop in verbruik! Daarnaast kun je de kachel verplaatsen en daar weg zetten waar jij wilt; zo kun je een boek lezen of TV kijken in je favoriete hoek in de woonkamer.

De badkamer verwarmen

We hebben er allemaal last van: een koude badkamer in de herfst- en wintermaanden. Om koukleumen te voorkomen, kun je de badkamer verwarmen met infrarood panelen. Deze kun je nagenoeg onzichtbaar installeren in het plafond, maar je kunt ook kiezen voor een straalkachel in de badkamer. Deze plaats je aan de muur en kun je tevens gebruiken als handdoekdroger. Wil je liever geen radiator of paneel? Dan kun je kiezen voor een infrarood spiegel; design en verwarming in één! Infrarood panelen hebben alleen maar voordelen: ze zijn ruimtebesparend, geven veel warmte af en zijn laag in verbruik.

Sfeerhaard met verwarming

Wil je optimaal sfeer creëren in huis en het tegelijkertijd lekker warm hebben? Dan is een sfeerhaard met verwarming een super goede optie. Deze haarden werken op elektriciteit en zijn erop gemaakt om warmte af te geven; zo heb jij de illusie van een open haard, zonder hout te hoeven stoken. Geniet van sfeervolle, romantische en gezellige avonden met je eigen sfeerhaard; steek een paar kaarsen aan, pak er een dekentje bij en laat de warmte maar over je heen komen.

Bericht auteur: studiegids