Wil je babykleren gaan kopen? Let hier dan op

Als de babykamer helemaal af is en je genoeg luiers heb ingekocht is het tijd voor de volgende stap en dat is babykleding kopen. Wij geven je hier wat tips die ervoor zorgen dat je geen miskopen doet bij het shoppen van kleding voor de baby.

Ga voor een maatje groter

Kies voor een maatje groter dan de geadviseerde maat die bij de leeftijd van de baby past. De maten van het ene merk kunnen kleiner uitvallen dan een ander merk en te groot is altijd beter dan te klein. Ook groeit een baby snel en dan is het natuurlijk super zonde als hij of zij al meteen uit de kleding gegroeid is. Wanneer je voor een maatje groter gaat heb je er wat langer plezier van. Hippe Ukkiez is een voorbeeld van een leuke babywinkel in Breda, ook hier verkopen ze hele leuke kleding voor jouw pasgeboren baby.

Het hoeft niet altijd merk te zijn

Kijk goed in welke items jij geld wilt stoppen. Zoals we al eerder zeiden, groeit een baby heel snel uit kleding. Dan is het zonde als je net veel geld uit hebt gegeven aan die kleding. Koop daarom bijvoorbeeld jasjes wel van een merk, omdat ze hier niet heel snel uitgroeien. Rompertjes en shirtjes kan je ook makkelijk voor een goedkopere prijs kopen, omdat ze hier wel snel uitgroeien.

Rompertjes met voetjes

Sokjes blijven bij een baby die veel beweegt niet zo goed zitten. Als je jouw baby een rompertje met voetjes aantrekt, weet je zeker dat de sokjes blijven zitten en dat jouw baby het  niet koud gaat krijgen.

Ga ook voor basic items

Natuurlijk is het hartstikke leuk om veel printjes en motiefjes op de kleding te hebben. Vergeet alleen niet dat dit misschien lastig te combineren valt. Wissel dus af door ook wat basic items aan te schaffen.

Let op de stof

Ga voor een stof waar jouw baby zich fijn in kan bewegen. Houd ook de seizoenen in de gaten, zodat je kleding hebt die veel lucht doorlaat en kleding hebt die lekker warm is. Katoen, wol en zijde houden de lichaamswarmte vast en zijn ook nog eens goed lucht- en vochtdoorlatend. Polyester laat daarentegen slecht vocht door en dit is dus niet zo fijn voor de baby.

Bericht auteur: studiegids