Welke functies heeft een edelsteen?

Heb jij al een edelsteen in huis gehaald? Of overweeg jij dit momenteel om te doen? Dit is zeker geen slecht idee. Het is immers niet voor niets dat partijen als Lindenhorst Edelstenen veel edelstenen verkopen aan mensen. Maar welke functies heeft een edelsteen eigenlijk? In deze blog ontdek je precies wat de drie belangrijkste functies zijn van een edelsteen. Op deze manier kun je zelf beslissen of een edelsteen wat voor jou is.

Versiering

In de eerste plaats hebben edelstenen als functie dat ze versiering zijn voor mensen. Veel mensen dragen een edelsteen om hun nek heen. Tevens is een edelsteen op een ring populair. Ze dienen als accessoire voor outfits. Op deze manier krijgt men namelijk een outfit dat net wat unieker is dan die van een gemiddeld persoon. Wanneer jij dus op zoek bent naar een mooie versiering dat bij je outfit past, kunnen edelstenen zeker interessant zijn.

Een statussymbool

Ten tweede kan een edelsteen een statussymbool zijn. Eerder hadden we het al over het feit dat een edelsteen als deel van een ring kan worden gedragen. Dit kan bijvoorbeeld een trouwring zijn. Hiermee laat je zien dat je al een partner voor de rest van je leven hebt gevonden. Edelstenen in de vorm van halskettingen kunnen echter ook een betekenis hebben. Veel mensen die deel uitmaken van een koninklijke familie dragen namelijk edelstenen om hun status te laten zien aan andere royals.

Het afgeven van energie

Tot slot kunnen edelstenen ook energie afgeven. Door middel van het zonlicht absorberen edelstenen een bepaalde energie. Per edelsteen verschilt het soort energie dat er vervolgens wordt afgegeven. Bij een robijn ontvang je energie dat hartstocht en passie opwekt. Aan de andere kant zijn er groene edelstenen zoals een smaragd die een energie afgeven waarmee jij je balans hervindt. Een edelsteen kan dus erg waardevol zijn wanneer je op bent naar een bepaalde energie.

Bericht auteur: studiegids