Tijdens je studie bijverdienen – Dit zijn onze tips

Elke student heeft een extra zakcentje nodig om naast het studeren ook een beetje te kunnen genieten van het studentenleven. Hoewel het makkelijk is om hiervoor te lenen, willen we na onze studie natuurlijk niet vastzitten aan een torenhoge lening die nog moet worden afbetaald. Daarom is het verstandig om tijdens je studie al een beetje bij te verdienen waar je van kunt leven. 

Vind een leuke baan, zodat je amper het gevoel hebt aan het werk te zijn

Tijdens je studietijd hebt je al een stressvolle periode en wil je daar natuurlijk niet nog meer stress bij krijgen. Een extra baan kan daar wel snel voor zorgen. Maar dit kun je minimaliseren door een baantje te vinden waar je iets doet waar je zelf veel plezier in hebt. Zo heb je niet het gevoel dat je constant druk aan het werk bent en krijg je er ook niet nog meer stress van.

Een voorbeeld is het helpen van mensen bij werkzaamheden lekker buiten in de tuin of ergens werken waar je met andere mensen van je leeftijd werkt, zodat je ook nog een gezellige tijd hebt. Ook kun je als student helpen bij het verhuizen. Je hebt een mooie combinatie waar je met andere mensen in contact bent, je buiten komt en niet constant op dezelfde plek bent.

Dit is ook de reden waarom veel studenten graag in de horeca willen werken. Het is een gezellige baan en je kunt overdag veel tijd besteden aan school, terwijl je juist in de avond aan het werk gaat.

Zoek naar een baan die makkelijk is te combineren met je studie

Daarmee bedoelen we dat je zo kunt schakelen dat je studie altijd voorrang zal houden. Heb je tentamenweek? Dan is het belangrijk om volop te tijd te hebben om te studeren. Het is al snel een gevaar wanneer je denkt geld nodig te hebben, en daardoor een druk bijbaantje neemt, waardoor je later achterstand oploopt op school. Deze achterstand komt je later al snel nog duurder te staan.

Een leerzame baan die bijdraagt aan je studie

Vind een baantje die leerzaam voor je is en aansluit bij je studie. Terwijl je aan het werk bent en je geld verdient, zul je ook dingen leren waardoor je studie jou juist gemakkelijker afgaat. Daarnaast zal je na het afronden van je studie een stuk makkelijker een baan vinden.

Bericht auteur: studiegids