Studentenverhuizing: hou met deze 5 dingen rekening

Voor jou is het tijd om je ouderlijk huis te verlaten? Je gaat als student op jezelf wonen? Wat kun je daar een zin in hebben. Of misschien zie je er ook wel een beetje tegenop. Doe een ieder geval je winst met deze 5 handige tips. Ben je opzoek naar een verhuisbedrijf? Dan is Goedkoop ontruiming een goede optie.

Wat neem je mee?

Een studentenkamer is meestal niet al te groot. Ga er dus niet vanuit dat je al je eigen spullen mee kunt nemen. Er mag vast nog wel iets in je ouderlijk huis blijven. Maak een lijst van spullen die je in ieder geval echt wel mee wilt nemen. Misschien moet je ook nog het een en ander kopen?

Meet de ruimte goed op

Heb je thuis een gigantische kamer, dan past alles sowieso wel. De kans is zeer groot dat je studentenkamer kleiner is. Meet daarom alles goed op. Past je bed aan elke kant van de kamer of alleen tegen die ene muur? Is er wel ruimte voor je oude bureau of moet je toch zoeken naar iets kleiners? Het kan natuurlijk ook dat je van de ene naar de andere kamer verhuist als student. Ook dan is meten belangrijk.

Schoonmaken

Laat je een oude kamer achter? Maak hem dan goed schoon. Voordat je in je nieuwe kamer trekt, haal je ook daar een stofzuiger en een natte doek door. Je mag er vanuit gaan dat de vorige bewoner ook even heeft gepoetst, maar doe het voor de zekerheid ook zelf nog even. Voordat je je spullen neerzet, wil je toch zeker dat het lekker fris is?

Inschrijven

Binnen een week of vier na je verhuizing moet deze bekend zijn bij de gemeente. Wacht daar dus niet te lang mee. Ook instanties als de bank willen even weten dat jij verhuisd bent. En je stuurt je familie en vrienden een bericht met je nieuwe adres.

Goedkoop ontruiming

Schakel je een verhuisbedrijf in? Moet er goedkoop ontruiming plaatsvinden? Vraag dan zeker een aantal offertes aan. Het kan natuurlijk dat je de verhuizing helemaal zelf doet, maar een verhuisbedrijf inschakelen kan je veel gemak opleveren.

Bericht auteur: studiegids