Leuke dingen om te doen in Noord-Holland

Noord-Holland is misschien wel de bekendste provincie van Nederland. De hoofdstad van de provincie, Haarlem, is tevens één van de grotere steden in ons land. Ook ligt de hoofdstad van het land, Amsterdam, in Noord-Holland. Toch zijn veel mensen die in Nederland geboren zijn nog nooit in deze provincie zijn geweest. Noord-Holland is niet de grootste provincie die Nederland kent, maar er zijn genoeg dingen die je er kunt doen. Als je van plan bent om binnenkort naar Noord-Holland te gaan, wil je natuurlijk wel weten wat je er allemaal voor leuks kan doen. In deze tekst vind je een aantal leuke uitjes in Noord-Holland.

Leuke activiteiten

In Noord-Holland heb je veel steden, veel gebouwen en dus ook veel plekken waar je activiteiten kan doen. Dit kan in je eentje, met een paar mensen, maar ook met grote groepen. Als je de drukte wilt opzoeken, is het een leuk idee om naar een wedstrijd van voetbalclub Ajax te gaan of kunst te gaan bekijken in het Rijksmuseum. Als je rustig iets lekkers wil eten in deze provincie, is het aan te raden om bij Woodstone Pizza in Hoofddorp te gaan eten. Hier kun je allerlei soorten Italiaanse pizza eten, maar er staan ook andere gerechten op het menu. Noord-Holland staat verder ook bekend om het ver doorontwikkelde openbaar vervoer. Je kan overal komen met trams, metro’s en bussen, dus als je veel dingen wilt doen en bezichtigen, is het praktisch en ook nog eens erg leuk om een keer met het openbaar vervoer te gaan.

Leuke plekken om te bezichtigen

Ondanks de drukke steden en dichtbewoonde gebieden waar Noord-Holland om bekend staat, zijn er genoeg mooie stukken natuur. Ook zijn er nog genoeg kleine steden en dorpen die rustig en zeker het bekijken waard zijn. Eén van de toeristische trekpleisters van Nederland is in Noord-Holland te vinden. Nederland staat natuurlijk bekend om de enorme kleurrijke tulpenvelden die er te vinden zijn. Een mooie plek om deze tulpenvelden te bezoeken, is bijvoorbeeld bij Julianadorp. Een andere bekende plek in deze omgeving, is het Muiderslot. Dit kasteel in Muiden is een 700 jaar oud gebouw wat populair is vanwege de rijke historie van het kasteel.

Bericht auteur: studiegids