Goedkoop bellen en internetten voor de student

Het aantal aanbieders van mobiele abonnementen wordt steeds groter. Naast de “grote jongens” zoals KPN, Vodafone, T-mobile en Tele 2 zijn er steeds meer bedrijven die via het netwerk van een van bovengenoemde partijen de consument perfect kunnen bedienen. Een voorbeeld hiervan is Robin Mobile waar je nog echt onbeperkt kan bellen en internetten wat natuurlijk perfect is voor de student. De snelheid is hierbij van ondergeschikt belang want een 4G abonnement verbruikt nu eenmaal massa’s MB’s wat een behoorlijke telefoonrekening tot gevolg heeft. studente telefoon

Abonnementen zonder limieten

Een aantal jaar geleden had bijna iedere aanbieder de mogelijkheid om abbo’s af te sluiten welke onbeperkt internet bevatte. Echter met de komst van 3G en later 4G en de enorme stijging in mobiel internetgebruik werd het onbetaalbaar om dit te blijven realiseren voor de netwerkbeheerders. Daarnaast werd het verdienmodel meer verschoven van SMS en bellen naar internet waardoor de prijzen hiervan omhoog gingen. Het afgelopen jaar is er echter een ware prijzenoorlog ontstaan onder de aanbieders wat natuurlijk voor studenten voordelig uitpakt.

Studententips

Als student ben je natuurlijk vooral benieuwd naar de mogelijkheid om te internetten. Je wilt zo vaak mogelijk in contact staan met alle je vrienden, scharrels en bij nood natuurlijk je allerbeste vriend inlichten. Wellicht vind je het ook gemakkelijk dat je ouders bereikbaar zijn, maar dit komt natuurlijk op een  (bijna) laatste plaats. De kosten kunnen echter enorm verschillen. Wanneer je wacht op een juiste aanbieding of opzoek gaat naar aanbieders zoals Robin Mobile kun je deze behoorlijk beperken.

Vervolgens is het belangrijk wanneer er wordt afgeschreven. Jij hebt natuurlijk niet altijd geld op je rekening. Net voordat je studiefinanciering binnenkomt en het loon van je bijbaantje ben je natuurlijk “platzak”. Wat zou het toch mooi zijn als de afschrijving net na je studiefinanciering verschijnt. Wellicht dat bepaalde aanbieders hier rekening mee houden.

 

Bericht auteur: studiegids