3 tips voor tijdens een presentatie

Een van de meest essentiële zaken die je moet kunnen als mens, is het geven van een presentatie. Je wilt namelijk moeiteloos mensen kunnen informeren of overtuigen over een bepaald onderwerp. Het is dan ook zeker niet raar dat veel mensen de kunst van het presenteren proberen te leren bij bijvoorbeeld een communicatietraining in Utrecht. Merk jij dat er nog ruimte voor verbetering is voor jouw manier van presenteren? Maak dan zeker gebruik van deze blog, want we geven je hier enkele tips over dit onderwerp.

Begin met een feit waar je niet omheen kan

In de eerste plaats is het belangrijk om je presentatie te beginnen met een feit waar niemand in de ruimte om heen kan. Het liefst is dit een statistiek of statement dat opvallend is of glashard is. Het doel hiervan is om de aandacht van de mensen onmiddellijk naar je toe te trekken. Daardoor wordt het later namelijk een stuk eenvoudiger om de aandacht van je toeschouwers te behouden. Gebruik dan ook zeker dit trucje om een succesvolle presentatie te houden.

Lees nooit dingen op

Ten tweede is het zaak om nooit zaken op te lezen tijdens je presentatie. Hier zitten meerdere redenen achter. Zo krijg je een meer monotone stem tijdens het voorlezen, wat saai is. Daarnaast let je dan ook niet meer op hoe de toeschouwers van je presentatie op bepaalde informatie reageren. Vermijd dit daarom zeker en kies bijvoorbeeld voor sleutelwoorden om te gebruiken.

Creëer interacties met de mensen die naar je luisteren

Tot slot kun je tijdens je presentatie beter zoveel mogelijk interacties met de menigte creëren. Op deze manier wordt je presentatie namelijk een stuk natuurlijker. Tevens behoud je ook de aandacht van geïnteresseerden hiermee. Op deze manier sla je dus meerdere vliegen in één klap.
Al met al is er dus meer dan genoeg te doen om je presentatievaardigheden te verbeteren.

Bericht auteur: studiegids