Steeds meer onderwijsmogelijkheden over online marketing

Op steeds meer marketing gerelateerde opleidingen is het mogelijk voor studenten om zich te verdiepen in online marketing. Dit kan zijn via stages, minors of gewone reguliere lessen binnen de opleiding. Dit komt mede door de toenemende internet marketing  inNederland.

2758685126_64fa611a3b

Commerciële economie

Commerciële economie is de marketingopleiding van het HBO. Veel studenten die zich later in dit vakgebied willen begeven kiezen de studie. Tot een aantal jaar geleden was er nog niet de mogelijkheid om je online te verdiepen tijdens je studie. Door de ingrijpende verandering in de afgelopen 20 jaar is internet echter niet meer weg te denken binnen de marketingbranche. Veel bedrijven focussen zich tegenwoordig enkel nog op het online segment. Voor bedrijven die hier hulp bij nodig hebben zijn speciaal online marketing bureaus die ervoor zorgen dat de bedrijven online gevonden worden.
bij de opleiding Commerciële Economie is het mogelijk om een online marketing derdejaarsstage te volgen, een minor of zelf een scriptie te schrijven over de aanwezigheid van bedrijven op internet.

Stage

Veel studenten kiezen er tegenwoordig dan ook voor om hun stage te volgen binnen een online marketing afdeling van een bedrijf of zelfs bij een bureau wat zich hier enkel mee bezig houdt. Doordat deze sector de enigste is binnen het marketingsegment met een hoge baankans blijven veel studenten zich verbonden voelen met internet.

Minor

Voor studenten op het hbo is het mogelijk om zich een half jaar lang te specialiseren op een vakgebied of juist zijn beeld te verbreden. Omdat er veel vraag is naar bijvoorbeeld het gebruik van Google Adwords of websitemakers als WordPress of Joomla is Avans Hogeschool gestart met een minor Online Marketing. In deze minor leren de studenten zoekwoordanalyses, bouwen van simpele websites, opzetten van Adwords-campagnes en het verzorgen van content op websites.

Daarnaast is er ook de mogelijkheid om een Facebookcampagne op te zetten. Je leert er welke vormen van uiting je hebt en hoe je deze toe kan passen. Hierbij is de rest van de studie waar marketing een van de belangrijkste pijlers is heel belangrijk en waardevol.

Afstuderen

Ook voor het afstuderen kan gekozen worden voor een online marketing plan. Hierbij kan je kiezen om dit namens een bedrijf te doen die bezig zijn om hun online aanwezigheid te vergroten of om een bedrijf zich af te laten vragen of ze überhaupt wel een webshop kunnen starten.

Bericht auteur: studiegids