Opleiding beveiliger

Maar weinig jongeren zien tegenwoordig kansen in de beveiligingsbranche. Deze wordt als niet uitdagend gezien en komt vaak pas bij een aantal mislukte studies in beeld. Echter kent het beroep van beveiliger veel kanten, zowel spannende als ernstige maar ook momenten waarop handelen voorop staat.beveilingsslot

Soorten beveiliging

Er zijn veel verschillende locaties waar beveiliging nodig is. De bekendste is wellicht het beveiligen waar een mensenmassa aanwezig is. Bij dergelijke evenementen worden structureel beveiligers (bij café’s en discotheken bekend als uitsmijters) ingezet om de veiligheid te waarborgen bij calamiteiten. Bij de studies horen eigenschappen als mentale en fysieke weerbaarheid, BHV en EHBO en een goede conditie.

Naast het beveiligen van mensen is ook objectenbeveiliging of terreinbeveiliging een onderdeel van deze branche. Veel bedrijven en andere organisaties huren extern maar ook intern beveiligers in welke de beveiliging garanderen.

Terreinbeveiliging

Buitenbeveiliging op bedrijfsterreinen is een van de meest veel gevraagde vormen van beveiliging. Er is namelijk behoefte aan toegangscontrole, zodat precies in kaart is wie er zich precies op het terrein bevinden. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor acties die genomen worden wanneer er iets gebeurd. Heb je je twijfels bij iemand die zich meld? Check of alles veilig is en of je met de juiste persoon te maken hebt. Wanneer er een indringer is, of iemand doet iets onrechtmatig schakel dan de politie in en draag deze persoon over.

Op terreinen heb je vaak de hulp van geavanceerde beveiligingssystemen zoals detectiesystemen, camerasystemen en toegangssystemen. Deze helpen je met het buiten houden van indringers, en ze opsporen wanneer ze er wel zijn. Daarnaast kunnen ze ook in geval van nood (bijv. brand) een nuttige werking hebben.

Winkelbeveiliging

Een laatste vorm van beveiliging is winkelbeveiliging. Veel mensen verwachten hier een spannend beroep. Echter wanneer er een beveiliger aanwezig is zul je merken dat het aantal diefstallen beduidend lager licht. Toch is het van belang dat je alert blijft. Daarnaast wordt je waarschijnlijk door veel mensen aangesproken omdat je een uniform draagt.

Bericht auteur: studiegids