Een eigen schildersbedrijf beginnen, wat heb je daarvoor nodig?

Als je nog op school zit en binnenkort je schildersopleiding gaat afronden, dan kan je na het afronden ervoor kiezen om zelf een schildersbedrijf te starten. Tegenwoordig kiezen veel mensen daarvoor want je hebt wat meer vrijheid, maar ook kun je meer verdienen. Helaas is het starten van een eigen schildersbedrijf niet eenvoudig en ook heb je daar enkele spullen voor nodig. 

Een steiger is belangrijk

Wanneer je een eigen schildersbedrijf gaat starten dan zul je zeker niet alleen muren en poorten schilderen, want je zult ook wat grotere opdrachten. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan het schilderen van schoolgebouwen, woningen en bedrijfspanden. Zoals je vast wel kunt begrijpen is het dan nodig om een steiger aan te schaffen. Je kunt dan het beste een van de steigeraanhangers inclusief steiger kopen. Een steiger zorgt er niet alleen voor dat het mogelijk is om een bepaalde hoogte te bereiken, maar ook heb je meer bewegingsruimte en is het veiliger dan een ladder. 

Verf en kwasten

Een van de belangrijkste spullen die je niet kan vergeten als je een eigen schildersbedrijf gaat openen, zijn natuurlijk de kwasten en het verf. Het is belangrijk om verf pas aan te schaffen bij het binnenhalen van je eerste opdracht. Dat heeft ermee te maken dat er duizenden verschillende kleuren en soorten verf zijn. Je kunt ze niet allemaal aanschaffen, want dat zou zonde zijn, maar ook heb je daar geen ruimte voor. Kwasten kun je wel direct aanschaffen, maar het is dan wel zo verstandig om alleen kwasten van uitstekende kwaliteit aan te schaffen.  Een van de belangrijkste punten waar je rekening mee moet houden, is dat het verstandig is om deze producten alleen bij een groothandel aan te schaffen. Je bent dan stukken goedkoper uit!

Mogelijk personeel

Het kan natuurlijk voorkomen dat je schildersbedrijf snel groeit en je bepaalde opdrachten moet afwijzen. Dat is natuurlijk erg zonde, vooral omdat je hierdoor geld misloopt. Mocht dit voorkomen dan is het handig om eens te kijken naar het aannemen van personeel. Houd er wel rekening mee dat dit niet makkelijk is, maar dat er ook andere zaken bij komen kijken. Zo zul je meer materieel zoals steigers en kwasten moeten aanschaffen.

Bericht auteur: studiegids