Wat zijn de kosten voor het huren van een container?

Heb je plannen om een rolcontainer te bestellen, een papiercontainer te huren of ga je voor het huren van een afvalcontainer? Dan wil je natuurlijk een passende container hebben, voor een zo aantrekkelijk mogelijke huurprijs. Maar waar moet je qua kosten op rekenen als je een container gaat huren voor een sloop, verbouwing of renovatie? De kosten van het huren van een speciale afvalcontainer zijn natuurlijk afhankelijk van het type container en de grootte van het betreffende exemplaar. Hieronder kun je zien wat een rolcontainer bestellen, voor een bepaalde huurperiode, je ongeveer kost!

Zo worden de kosten van containerhuur bepaald!

Er zijn diverse factoren die van invloed zijn op de totale huurprijs van een afvalcontainer. Ten eerste is dat de vraag welk afval erin gedeponeerd moet kunnen worden: hout, beton en puin, chemische stoffen of tuinafval? Een tweede factor is de inhoud van de betreffende container: wat moet er qua kuub puin in kunnen? Een derde onderdeel van de huurkosten van containers heeft te maken met de transportkosten. Hoever moet de container vervoerd worden? En wordt de container gebracht en opgehaald, of regelt de klant dit zelf? Ten slotte zit een deel van de kosten in de afvalverwerking en milieutoeslag die gerekend wordt voor bepaalde soorten afval.

Let op: houd rekening met eventuele extra toeslagen

Los van bovenstaande bepalende factoren voor de huurprijs van een container, zijn er nog incidentele kosten en situaties die tot een hogere huursom kunnen leiden. Soms komt het voor dat de container te vol geladen is. Verhuurders kunnen hiervoor een extra toeslag in rekening brengen. Een groter probleem is wanneer de door jou gehuurde container beschadigd raakt of wanneer deze gestolen wordt. Let op de kleine lettertjes in het huurcontract die dit (al dan niet) benoemen. Sommige bedrijven voor containerverhuur rekenen bij plaatsing en/of ophalen van een container op zaterdag of zondag een extra toeslag. Kosten maak je natuurlijk ook als je een gehuurde container (niet tijdig) annuleert. Natuurlijk komt dit niet veel voor. Maar huur pas een container als je zeker weet wat de datum is waarop je hem nodig hebt. Voorts is het soms nodig om een vergunning aan te vragen voor het gebruik van bepaalde zware containers. Maar ook dit komt gelukkig niet zo vaak voor. Ten slotte kun je nog kosten maken doordat je met de container een of meer parkeerplaatsen bezet houdt. Maar dit geldt vaak alleen voor bedrijven die een groot project aanpakken!

Bericht auteur: studiegids