Alternatieve manieren om pizzadeeg bollen te gebruiken

Zoals de naam al doet vermoeden zijn “pizzadeeg bollen” bollen van deeg waarmee pizzabodems gekneed kunnen worden. Deze bollen kunnen besteld worden bij een pizzadeeg bollen fabrikant. Maar wist je dat je deze pizzadeeg bollen ook op andere creatieve manieren kunt gebruiken? Wij geven een aantal voorbeelden!

Hotdogs

Pizzadeeg bollen zijn zeer geschikt om hotdogs van te maken. Pak simpelweg een worst, kneed er wat pizzadeeg omheen en bakken maar. Super snel, én super lekker!

Hoorntjes

Een andere manier om pizzadeeg bollen te gebruiken is het maken van hoorntjes. Zo krijg je een kegelachtig broodje die je kunt vullen met allerlei lekkers, zoals vlees en groenten! Dit is geschikt voor zowel lunch als diner.

Tortillas

Bij het maken van pizza’s gebruik je één grote dikkere bodem. Maar, wanneer je in plaats daarvan kleinere dunnere cirkels maakt en deze licht bakt, krijg je een soort tortilla’s! Vul deze met Mexicaanse ingrediënten, en je tortilla is compleet. Perfect als avondeten!

Stokbrood

Wederom een simpele maar creatieve manier om pizzadeeg bollen te gebruiken is het maken van stokbrood. Kneed het deeg simpelweg in de vorm van een stokbrood, laat het rijzen, doe er wat boter over en bakken maar! Perfect als voorgerecht.

Bagels

Ook kun je pizzadeeg bollen gebruiken om bagels van te maken. Vorm het deeg naar een bagel, kook het in heet water, doe er wat kruiden over en je kunt je eigen pizza bagel bakken voor tussen de middag!

Apenbrood

In Nederland (nog) erg onbekend, maar in de Verenigde Staten razend populair: apenbrood. Dit is een zacht en zoet broodje dat wordt gegeten als ontbijt. Het enige wat je (naast de deeg bol) nodig hebt is kaneel, suiker en boter. Als alternatief kun je natuurlijk ook mozarella en pizzakruiden gebruiken. Zo krijg je een soort pizza brood!

Bericht auteur: studiegids