Opleidingen online marketing

Steeds meer marketinguitgaven gaan naar internet. In 2014 ging dit al over meer dan de helft van de totale marketinguitgaven van organisaties uit naar internet! Logischerwijs is er dan ook steeds meer vraag naar marketing mensen die de weg kennen in het online marketing landschap. Er zijn nog maar weinig mogelijkheden voor de huidige studentenlichting met betrekking tot dit “vakgebied”. Wel zijn er vanuit de deeltijdaanbieders zoals het NCOI steeds meer mogelijkheden wanneer het gaat om HBO of WO online marketing opleidingen

Werkgelegenheid online marketeers

De huidige afgestudeerde marketeers hebben het lastig. Vanwege de recessie wordt er flink ingekrompen wanneer het gaat over marketinguitgaven. Deze tendens is lichtelijk onjuist, doordat marketing vaak meer oplevert op lange termijn dan de kosten zijn. Wanneer je je als student richt op het online vakgebied dan ben je er echter zeker van dat je voor veel bedrijven een aantrekkelijke optie bent door je inzetbaarheid als online marketeer. De deelopleidingen worden dan ook steeds populairder, naast het feit dat door zelfstudie en ervaring steeds meer mensen actief worden op online gebied.

Opleidingen online marketing

Naast dat er op de reguliere hogescholen al wat minoren zijn die zich richten op online marketing (oa. Avans Hogeschool) en sommige opleidingen welke het als vak aanbieden is er weinig te bieden voor de jongeren. Via aanbieders als NCOI en stages bij bij een online marketing bureau worden er echter steeds meer online marketeers afgeleverd aan de arbeidsmarkt. Veel daarvan komen eerst terecht bij (online) marketingbureaus of binnen een marketingafdeling als (ondersteunend) online marketeer. Hier wordt echter vaak een aantal jaren ervaring gevraagd.

Wanneer jij nu op je stoel zit te wiebelen van interesse maar nog geen idee hebt waar je terecht kan voor informatie over opleidingen op het gebied van online marketing, dan kun je alvast starten met het lezen van interessante blogs en wellicht zelf een website opstarten om zo te ervaren of het echt bij je past!

marketingmix

 

Bericht auteur: studiegids