Manieren om VR te gebruiken

Bij Virtual Reality wordt vaak aan spelletjes en gaming gedacht, maar VR is op veel meer manieren in te zetten dan alleen voor de lol. Zo zijn er op scholen tal van mogelijkheden om VR te gebruiken. In het artikel hieronder geven we een aantal manieren.

Veilig leren

Soms moeten studenten dingen oefenen die in de werkelijkheid niet volledig veilig zijn. Zo moeten leerlingen vaak in de praktijk verkeersregels leren. Met Virtual Reality kunnen leerlingen het verkeer in worden gelanceerd, zonder dat ze echt gevaar lopen. Ze zien zo wat de gevolgen zijn van bepaalde acties in het verkeer en leren hoe ze veilig over straat kunnen. Deze manier van leren wordt serious gaming genoemd. Er bestaan al een aantal serious games, maar als er niks voor je tussen zit, kun je ook een serious game laten ontwikkelen door StickyLock.

Hele toffe schoolreisjes

Deze manier is misschien iets minder serieus dan bovenstaande manier, maar het is nog steeds een erg goede toevoeging op de leerervaring van leerlingen. Schoolreisjes zijn namelijk vaak ook hartstikke educatief en met VR kun je dit naar het volgende niveau tillen. Neem je studenten bijvoorbeeld mee op een reisje door de ruimte en laat ze alle planeten in ons sterrenstelsel zien. Dat is pas een schoolreisje om nooit te vergeten!

Geschiedenis beleven

Op school draait alles om leren. Leren wordt door leerlingen echter vaak gezien als iets saais en daarom is het belangrijk dat scholen nieuwe manier blijven vinden om leerlingen te interesseren en zo iets bij te brengen. Zet je studenten bijvoorbeeld eens midden in de middeleeuwen en laat ze beleven hoe het leven toen was. Zo zullen ze binnen de kortste keren allemaal tienen halen op hun geschiedenis toetsen!

Bericht auteur: studiegids