Hoe voorkom je diefstal van jouw elektrische fiets?

Diefstal van elektrische fietsen is enorm toegenomen! Jouw elektrische fiets is een kostbaar bezit waar jij waarschijnlijk heel zuinig op bent. Maak het dieven dan ook niet te makkelijk om er vandoor te gaan met jouw elektrische fiets! Carl Veeke Tweewielers verkoopt spullen waarmee jij de diefstal van jouw fiets kan voorkomen.

Maak gebruik van meerdere sloten

Als eerste is het natuurlijk belangrijk dat je jouw fiets op slot zet. Enkel een ringslot is overigens niet voldoende. Zet jouw elektrische fiets ergens aan vast met een kwalitatief goed kettingslot. Doe de ketting van het slot niet alleen door het frame van je fiets, maar ook door het voorwiel. Zo maak je het alleen maar moeilijker om de elektrische fiets te kunnen stelen. Er bestaan een hoop verschillende sloten, daarom is het belangrijk dat jij kijkt welke jij het fijnste vind. Vind je een slot met een code makkelijker dan een sleutel slot, dan moet je vooral een slot nemen met een code.

Verwijder de accu van de e-bike

Indien het mogelijk is, is het altijd verstandig om de accu met je mee te nemen. Sommige accu’s zitten in het frame van de elektrische fiets. Accu’s zijn voor dieven zeer interessant. Dat komt omdat een nieuwe accu zo’n paar honderd euro kost. Een e-bike zonder accu is ook gelijk een stuk minder interessant om te stelen. Verwijder daarom de accu indien het mogelijk is. Heb je toch de pech dat jouw accu gestolen is, doe dan aangifte en kijk of het bij de verzekering vergoed wordt. Een elektrische fiets zonder accu is niet alleen voor de dieven minder interessant, maar ook voor jou zelf.

Parkeer je e-bike in het zicht

Zet je jouw fiets op een plek neer die uit het zicht is, dan maak je het de dief alleen maar makkelijker. Niemand die dan in de gaten houd of ze jouw fiets willen stelen. Onthoud ook goed waar je de fiets neer hebt gezet. Dus bij voorkeur liever je fiets in het zicht plaatsen en niet op een te rustige plek, waar dieven uitgebreid de tijd krijgen om aan jouw e-bike te zitten.

Doe je fiets ook thuis op slot

Ook thuis in een garage of schuur heb je nog kans dat jouw elektrische fiets gestolen wordt. Het op slot zetten van je fiets is daarom ook belangrijk. Ook al is de ruimte voorzien van een goed afsluitsysteem. 

Bericht auteur: studiegids