Eten bestellen? Handige bespaartips speciaal voor studenten!

Er zijn soms van die dagen dat je jezelf voorbij loopt. Hele dagen colleges volgen en een scriptie die volgende week af moet, je hoofd duizelt er van. Op die momenten is het fijn als je soms voor een gemakkelijke maaltijd kunt kiezen. Een makkelijke gezonde voor twee personen bestellen is tegenwoordig gelukkig best makkelijk. Er zijn enorm veel sites waar je bij kunt bestellen. Toch weet iedere student dat zelf koken veel goedkoper is. En aangezien je met je kleine studiefinanciering ook niet heel luxe kunt leven, wordt het dan toch vaak een simpele boterham of een pakje noedels. Of toch niet? 

Eten bestellen hoeft echt niet zo prijzig te zijn als het lijkt. Door de volgende tips te volgen, kun je enorm veel geld besparen op jouw bestelling. Geen zin om te koken of gewoon eens trek in wat lekkers? Met behulp van deze bespaartips is dit gewoon mogelijk! 

Bestel familiegerechten voor grotere groepen

Woon je in een studentenhuis? Dan is de kans groot dat nog meer andere studenten graag een hapje mee eten. Geen probleem natuurlijk en ook nog eens super gezellig. Bovendien kun je hierdoor ook nog eens gemakkelijk besparen. Zo bieden veel restaurants tegenwoordig familiegerechten of andere grotere porties voor meerdere personen aan. Wanneer je voor deze gerechten kiest, ben je over het algemeen goedkoper uit dan wanneer je allemaal los iets zou bestellen. Deel vervolgens de kosten en je bent allemaal enkele euro’s goedkoper uit. 

Gooi het dus gerust in de groep: wat eten we vanavond via Butlon? Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. En stiekem ook nog: hoe meer je bespaart! 

Bespaar op extra’s 

Bij het zien van al dat lekkers is het zo verleidelijk om nog wat extra’s in je winkelmandje te leggen. Een beker ijs als toetje, een ijskoud blikje frisdrank of wat extra saus om nog meer te genieten van je maaltijd. Maar wacht eens even… heb je deze spullen niet ook gewoon in de koelkast en/of vriezer liggen? Dan is het toch zonde om deze mee te bestellen als je het geheel ‘gratis’ kunt krijgen door even op en neer te lopen? Bovendien vragen ze er in restaurants vaak de hoofdprijs voor. Een euro voor een klein bakje saus, daar kan jij in de supermarkt een hele fles voor kopen. Wees daarom verstandig tijdens het bestellen en bekijk wat je écht nodig hebt, zodat de maaltijd zal smaken. 

Bewaar restjes 

Het grootste voordeel van eten bestellen in Amsterdam is natuurlijk het gemak. Daarnaast geven de meeste restaurants enorme porties. Dat merk je ook wel als je na het eten met buikpijn op de bank zit. Daarom adviseren wij om tijdens het uitpakken direct een ‘normale’ portiegrootte op je bord te scheppen. Zo voorkom je dat je gaat overeten én houd je ook nog eens genoeg over om nog een keer van te eten. Zo eet je dus eigenlijk twee avonden voor de prijs van één. Heerlijk, makkelijk én goedkoop!

Bericht auteur: studiegids