5 tips om jouw bril schoon te maken zonder hem te beschadigen

Wanneer het tijd is om jouw bril te wassen, moet je er zorgvuldig voor zorgen dat er geen krassen of vlekken op komen. Daarom is het van essentieel belang dat je de juiste manier kent om de reiniging uit te voeren: met de juiste producten en met zorg. Om je hierbij te helpen, stellen wij je 5 eenvoudige, snelle en veilige manieren voor om jouw bril schoon te maken. Bekijk ze!

1. Was jouw handen grondig

Voordat je begint met het schoonmaken van jouw bril, moet je ervoor zorgen dat jouw handen goed schoon en droog zijn. Zorg er ook voor dat er geen resten zijn van producten zoals vochtinbrengende crème of parfum. Deze kunnen reageren met de coating op jouw lens en deze beschadigen.

2. Spoel de lens af onder stromend water

Spoel de lenzen met schone handen eerst af onder de kraan. Dit helpt overtollig stof te verwijderen dat bij het spoelen krassen op de lens kan veroorzaken. Gebruik geen heet water, want dan kun je de coating op jouw lens beschadigen.

3. Breng een neutraal reinigingsmiddel aan

Gebruik geen producten die parfum of vochtinbrengende lotion bevatten, geef altijd de voorkeur aan neutrale producten. Het is ook niet nodig om veel te gebruiken, omdat het wasmiddel geconcentreerd is. Voor wie op reis gaat, is het interessant om de juiste spray aan te schaffen voor het reinigen van lenzen. Dat is handig als je geen kraan of neutraal wasmiddel tot jouw beschikking hebt. Gebruik nooit alcohol of schoonmaakmiddelen op basis van citrusvruchten. Deze kunnen de lenzen beschadigen.

4. Wrijf zachtjes over de lens en spoel grondig

Wrijf zachtjes met ronddraaiende bewegingen over de lens totdat je merkt dat alle sporen van vet of vuil volledig zijn verwijderd. Spoel alle zeep af onder de kraan. Grondig afspoelen, want achtergebleven residu kan de integriteit van de lens aantasten en bovendien na verloop van tijd vlekken veroorzaken.

5. Droog jouw bril

Droog het gehele oppervlak van jouw bril af met een zachte papieren handdoek of doek, aangezien eventueel aanwezig vocht vlekken kan veroorzaken tijdens het drogen. Probeer het door de opticien aangeboden doekje of een microvezeldoekje te gebruiken.

Onthoud, zelfs als je heel voorzichtig bent, je bril zal niet eeuwig meegaan. Probeer daarom te investeren in goede lenzen, en als je twijfelt, raadpleeg dan een opticien Meijler Optiek en leer hoe je dit accessoire langer kunt bewaren. Vergeet niet dat een bril een directe invloed heeft op de kwaliteit van jouw leven. Daarom is het essentieel om goed voor dit artikel te zorgen!

Bericht auteur: studiegids