Waarom kies je voor een buitenlandse stage?

De meeste studies zijn volgens een bepaalde opzet waarbij je vaak een minor en één of meerdere stages moet lopen. Dit kan een meeloopstage of afstudeerstage zijn. Deze zijn bedoeld om ervaring in het bedrijfsleven op te doen en om een kijkje te nemen hoe het er binnen een bedrijf aan toe gaat. De ervaring die je hier op doet, zal je in een latere baan zeker kunnen toepassen. Belangrijk is dus dat je een goede keuze voor je stageplaats maakt, maar er zijn zoveel keuzes. Waar ga je stage lopen of afstuderen? Wat voor soort opdracht komt daar bij kijken? Wat is een goed stagebedrijf? Dit zijn veel voorkomende vragen bij studenten die op zoek zijn naar een stageplaats.

Veel studenten kiezen ervoor om af te studeren of mee te lopen bij een bedrijf in Nederland, maar waarom kies je niet voor een internationale stage? Nederland is immers een klein land en internationaal gezien zijn er veel meer mogelijkheden! Wat veel studenten tegenhoudt om in het buitenland een stage te volgen is de onwetendheid van het land, culturele verschillen of dat men niet goed kan beoordelen of een bedrijf een goede stageplek heeft. Voor dit laatste vraagstuk zou je gebruik kunnen maken van een stagebemiddelingsbureau.

Perfecte landen voor een stage

Er zijn in de wereld tal van landen en gebieden die geschikt zijn voor een stage, maar ook landen waar je zeker niet heen wilt/moet. Hieronder vind je een aantal tips qua landen en gebieden waar een stageplaats aan te raden is!

Stage in Australië

Stage in AustraliëAustralië, een zeer populaire bestemming voor onder andere backpackers, wereldreizigers en als vakantiebestemming. Maar waarom is Australië zo populair? Dit heeft het land onder meer te danken aan de prachtige natuur. Het Great Barrier Reef is natuurlijk bekend, maar ook steden als Sydney en Melbourne zijn het bezoeken waard. Daarnaast staan de Ozzies bekend om hun vriendelijkheid en relaxe houding. Een groot voordeel van een Australische stage is dat men Engels spreekt, waardoor je jezelf geen lastige taal hoeft aan te leren. Relax en geniet van de heerlijke wijnen en de natuur!

Afstuderen in Engeland? Het kan!

Engeland maakt deel uit van het Verenigd Koninkrijk en is het grootste land hiervan. Engeland is daarnaast één van de rijkste landen van Europa en heeft een belangrijk financieel en zakelijk centrum, Londen. De financiële en zakelijke mogelijkheden in dit land en deze stad zijn enorm, daarom is het ook een aantrekkelijke afstudeerplaats. Engeland heeft ook diverse havensteden met veel handel, ruige industriesteden en tal van andere steden die een bezoek verdienen. Wat dacht je van Manchester, Liverpool of Newcastle?

Stage lopen in China

China heeft de snelst groeiende economie van deze tijd en misschien heeft dit land wel de grootste economie wereldwijd. Dit is alvast één van de belangrijkste redenen waarom een stage in China interessant is. Door de stabiele economie van dit land, is de aanwezigheid van internationaal geörienteerde bedrijven enorm. Veel kansen voor studenten dus! Beijing en Shanghai zijn met respectievelijk 14 miljoen en 18 miljoen inwoners interessante wereldsteden voor je stageplaats.

Wonderschone stage in Nieuw-Zeeland

Nieuw-ZeelandAlleen al de aanwezigheid van mooie steden als Auckland, Wellington en Christchurch zijn een reden om stage te lopen in Nieuw-Zeeland. Daarnaast is de wonderschone natuur een trekpleister van dit land! De vele nationale parken en reservaten maken dit een land met veel natuurlijke schoonheid. De steden in Nieuw-Zeeland zijn volop in ontwikkeling en het toerisme naar deze verre eilanden trekt steeds verder aan. Bezoek de Doemberg uit de Lord of the Rings, of beleef hoe de Maori’s vroeger leefden. Het kan allemaal in Nieuw-Zeeland!

Er zijn nog tal van mooie plekken op onze aardbol, maar in deze vier gebieden ben je verzekert van een mooie ervaring en idem dito stageplaats. Vergeet naast het werken of je stage in het buitenland zeker niet de vele bezienswaardigheden van het desbetreffende land te bezoeken! Have fun!

Bericht auteur: studiegids