Schoonheidsspecialiste, een goede carrière?

Prestige Cosmetics.

Een schoonheidsspecialiste zorgt ervoor dat de gemiddelde Nederlander zich weer veel stralender voelt, en ook nog een gezonder beeld krijgen. Veel meisjes vinden het een leuke bezigheid om bezig te zijn met maskertjes, crème en andere verzorgingsproducten. Deze beginnen dan ook vaak aan de opleiding schoonheidsspecialiste. Er zijn echter ook veel vrouwen, die hier geen carrière inzien doordat er weinig doorgroeimogelijkheden zijn.

opleiding

Als schoonheidsspecialiste in opleiding ben je voornamelijk praktisch bezig. Je leert niet alleen de juiste behandelingen uit te voeren. Je bent er ook bezig met communicatieve en contactuele vaardigheden. Het is namelijk van belang dat je klanten zich op hun gemak voelen.
Ook is vaak de oplossing bij iedere klant anders. Je probeert de juiste behandelingen toe te passen bij de juiste klant. Ook wil de een extremere behandelingen ondergaan dan een ander. De opleiding is dan ook zeer afwisselend. Je leert voor behandelingen voor het verzorgen van de huid, manicure, visagie of pedicure. Daarnaast komen er nog dingen kijken als masseren en leer je om te gaan met schoonheidsproducten.

Mogelijkheden

De mogelijkheden zijn groter dan de meeste verwachten. Je kan gaan werken in schoonheidssalons, beautyfarms, saunacomplexen, hotels of andere recreërende parken. Daarnaast kiezen veel voor het starten van een eigen onderneming. Door eventuele aanvullende studies kan er ook worden doorgegroeid tot bijvoorbeeld filiaalmanager. De mogelijkheden zijn dus uiteenlopend en totaal verschillend

schoonheidssalon starten

Schoonheidssalon inrichting is tegenwoordig eenvoudig te verkrijgen bij groothandels. Wel is het belangrijk dat je weet bij welk merk je het fijnst voelt als schoonheidsspecialiste. Een salon kan een eenmanszaak zijn, maar je kan ook doorgroeien tot bijvoorbeeld drie of vier man personeel. Ook een franchisezaak valt tegenwoordig onder de mogelijkheden. Zo is Inessensa in Oost-Brabant bezig met het openen van franchisevestigingen. Voordelen hiervan is dat je vaak groter kan inkopen tegen een lager tarief en bijvoorbeeld de boekhouding en marketing al zijn geregeld.

Bericht auteur: studiegids