Alles over airconditioning op kantoor

Veel mensen zijn werkzaam op kantoor. In zulke kantoren kunnen de temperaturen erg schommelen. In de winter is het fijn wanneer de temperatuur wat omhoog gebracht kan worden door middel van verwarming, maar in de zomer is het ook fijn als de temperatuur op kantoor verlaagd kan worden. Dit is mogelijk door airconditioning aan te schaffen op kantoor. In dit artikel vertellen we je meer over airconditioning op kantoor. 

De productiviteit op kantoor zal stijgen 

Wanneer je werknemers veel last hebben van de warmte op kantoor in de zomer, zullen ze zich ook minder goed kunnen concentreren. Bij een temperatuur van maximaal 23,5 graden zijn medewerkers het meest productief. Zodra het warmer is in de werkomgeving, zal de productiviteit van de werknemers afnemen. Dit gaat ten koste van het bedrijfsrendement en daarom is het verstandig om te investeren in goede airconditioning van Climatic op kantoor. Tevreden medewerkers zijn de basis van een goede bedrijfsvoering!

Aircosystemen die geschikt zijn voor op kantoor

Naast de simpele, mobiele airco’s, zijn er nog drie systemen geschikt voor op kantoor: 

  • Cassette airco. Dit systeem wordt in het plafond aangebracht en je ziet er dus vrijwel niks van. Een voordeel van dit systeem is dat de vloeren en wanden van het kantoor vrij blijven. 
  • Satelliet airco. Dit systeem is volledig onzichtbaar maar het kan een zeer grote ruimte koelen of verwarmen tegen lage kosten. Dit systeem maakt ook weinig geluid, waardoor de medewerkers niet afgeleid zullen worden door de airconditioning. 
  • VRF-airco. In grote gebouwen is dit een handig systeem, omdat er meerdere ruimtes tegelijk verwarmd of gekoeld kunnen worden. Het systeem heeft meerdere units en hier betaal je ook wel wat voor, maar zeker voor grote kantoorpanden met verschillende ruimtes is dit een goed investering. 

Extra’s voor airconditioning op kantoor

Tegenwoordig is het mogelijk om een airconditioningsysteem uit te breiden met allerlei extra’s. Zo kun je ervoor kiezen om meerdere afstandsbedieningen aan te schaffen of je kunt kiezen voor een airco met smartphone verbinding via WiFi. Er is veel mogelijk en het is aan te raden om van te voren te bedenken waar de airconditioning op het kantoor minimaal aan moet voldoen. Ook is het raadzaam om van te voren een budget op te stellen en dit voor te leggen bij de leverancier van de airconditioningsystemen voor het kantoor.

Bericht auteur: studiegids