Hoe gebruik je een AED?

Hoe gebruik je een AED? Volg een cursus voor AED gebruiken

Een AED is een draagbaar apparaat dat gebruikt wordt om het hartritme te herstellen als er sprake is van een hartstilstand. Je vindt een AED vaak op openbare plekken, zoals in winkelcentra en op stations. Als je niet weet hoe je een AED moet gebruiken en nog nooit eerder in aanraking bent geweest met dit apparaat, is het onmogelijk om het apparaat op de juiste manier te hanteren. Dat kan betekenen dat het slachtoffer in kwestie niet of op de verkeerde manier geholpen wordt, waardoor de schade van de hartstilstand groot of zelfs onherstelbaar kan worden. Wil jij levensreddende handelingen kunnen verrichten in gevaarlijke situaties? Lees dan in dit artikel hoe je dit kunt doen door een cursus te volgen.

AED gebruiken? Volg een cursus

Wie AED op de juiste manier wil gebruiken om levens te redden, moet precies weten wat het apparaat doet, hoe het apparaat werkt en hoe je het apparaat moet gebruiken. De beste manier om deze kennis te vergaren, is door een AED cursus te volgen om te leren hoe je het apparaat moet gebruiken. Je kunt een AED cursus volgen als particulier, maar het is ook mogelijk om beroepsmatig een cursus te volgen. Voor sommige beroepen is dit een pre, maar het kan ook een vereiste zijn om een cursus te volgen voor het gebruiken van een AED.

De AED cursus: een mix van theorie en praktijk

De AED cursus is een veelzijdige cursus die je de perfecte combinatie van theorie en praktijk biedt. Je leert niet alleen wat een AED voor apparaat is, waarvoor je het apparaat kunt gebruiken en welke onderdelen het apparaat heeft door theorie door te nemen, maar je leert ook met het apparaat te werken. En omdat je echt met het apparaat kunt oefenen bij het volgen van de cursus, leer je als geen ander hoe je levens kunt redden door dit apparaat op de juiste manier in te zetten. Heb je de cursus afgerond, dan weet je precies wat je moet doen als iemand een hartstilstand krijgt en kun je zonder enige moeite levens redden.

Heb je al een cursus gevolgd voor het gebruiken van een AED, maar denk je dat het nodig is om de kennis weer even op te frissen? Dan kun je ook een herhalingscursus volgen om je AED kennis weer wat bij te spijkeren.

Bericht auteur: studiegids