Zo vind je als pas afgestudeerde bouwvakker een baan

Bouwvakkers zijn vakmensen die in de bouwwereld hun beroep uitoefenen. Deze vakmensen zijn hard nodig om allerlei bouw- en constructiewerken uit te voeren, maar een bouwvakker doet nog veel meer. De werkzaamheden van een bouwvakker zijn veelzijdig, maar hij/zij is meestal gespecialiseerd op een of meerdere vakgebieden waaronder we; timmerlieden, dakdekkers, stratenmakers, schilders, tegelzetters, metselaars en stukadoors verstaan. Om bouwvakker te worden zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden, want het is een zwaar en gevaarlijk beroep.

Werken in teamverband

Meestal werk je in de bouw in teamverband. Op een bouwplaats komen al deze vakmensen bij elkaar en doen ze de werkzaamheden waar ze gespecialiseerd in zijn. Bouwvakkers werken op de bouwplaats nauw samen met aannemers, projectleiders en eventuele opdrachtgevers. De bouw vakman weet hoe hij met zijn gereedschap en materialen om moet gaan, maar moet ook over (wiskundig)inzicht beschikken. Veel bouwprojecten vereisen nauwkeurig reken- en maatwerk. Ruimtelijk inzicht is voor werken in de bouw een pre.

Hoe vind je een baan in de bouwsector?

Bouwvakkers die hun specialisme uitoefenen in de bouwsector zijn hard nodig. Zonder bouwvakkers staat alles stil, waar niemand op zit te wachten. UItzendbureau Vakmasters in Terneuzen, heeft een groot bereik door heel Nederland om beginnende, maar ook ervaren vakmensen in de bouw op weg te helpen. Zij bieden een volledige opleiding aan voor bouwvakkers, waardoor de kansen op een baan gegarandeerd zijn. Doordat Vakmasters Terneuzen is opgericht door gezamenlijke bouwbedrijven is er altijd plaats voor iedereen die bouwvakker wil worden.

Bouwvakkers bedanken

Hoe doen ze dat toch? Het ene moment staat er een leeg terrein, de week erop staat er een bouwkeet, materialen en producten. Even knipperen met de ogen en er staat een volledig rijtjeshuis van wel vijftig meter naast elkaar! Soms is het niet te bevatten hoe snel vakmensen bij elkaar een heel bouwproject binnen een bepaalde tijd af hebben. Dat het hard werken is en soms gevaarlijk kan zijn, daar wordt soms niet bij stil gestaan. Dit kan alleen maar als er een heel team nauw samenwerkt. Als particulieren bouwvakkers inhuren is het fijn om deze vakmensen te bedanken met een kop koffie, gebak of na werktijd een biertje. Bouwvakkers hebben een mooi beroep, waar iedereen trots op mag zijn!

Bericht auteur: studiegids